persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Wie je bent en hoe je bent is net zo belangrijk als wat je weet en kan het verschil maken tussen succes en falen. Ben jij uit het juiste hout gesneden? Kan je omgaan met tegenslag en stress? We gaan je helpen om krachtiger, zelfbewuster, stabieler en veerkrachtiger door het leven te gaan. Wij maken hiervoor een persoonlijk begeleidingsplan en een fysiek trainingsprogramma waarin de aanpak, het tijdspad en de te behalen doelen duidelijk staan omschreven.

In de praktijk ga je jezelf beter leren kennen en je grenzen verleggen. Expeditionaire outdoor trainingen zullen je beter, sterker en completer maken. Verder brengen wij je cruciale algemene levenskennis die je nodig hebt om de wereld om je heen en problemen beter te begrijpen waardoor je er beter mee om kan gaan of zaken sneller kunt veranderen.

Specifieke Kennis en Vaardigheden

Er wordt ingezoomd op speciale kennis en vaardigheden die je nodig hebt om een juiste keuze te maken voor een passend vervolgprogramma en/of geschikte werkomgeving. We benaderen deze kennis en vaardigheden op een andere manier dan gebruikelijk binnen de onderwijswereld. Uit onderzoek is gebleken dat ervaringsgericht leren het meest effectief werkt en dit is daarom een belangrijke basis voor de BSH.

Praktische opdrachten tijdens meerdere stageperiodes geven je een realistisch beeld van jouw mogelijkheden. Door ons grote netwerk brengen we je in contact met interessante bedrijven, sprekers en organiseren we masterclasses die meerdere dagen duren. De verkregen inzichten zullen in je verdere leven bruikbaar zijn en zullen ervoor zorgen dat je jezelf onderscheidt ten opzichte van je omgeving.

Body & Mind

Als een rode draad loopt dit door het programma heen. We zullen je leren hoe en wat gezond leven is (Health & Nutrition). De voeding zal innovatief en gezond zijn, we leren je mentaal tot rust te komen en we leren je allerlei urban survival onderdelen, zoals zelfverdediging en levensreddende handelingen.

Er zullen meerdere avontuurlijke meerdaagse trainingen zijn die je niet alleen mentaal maar ook fysiek sterker maken. Het jaar wordt afgesloten met een onvergetelijke expeditie. Door gezonder te leven word je veerkrachtiger, presteer je beter, word je gelukkiger, ben je minder vatbaar voor ziekte en leef je langer.

het programma

BSH is een full time programma en faciliteert onderkomen en voeding voor 4 nachten op onze campus. Op alle vlakken streven wij naar de nieuwste inzichten op alle vakgebieden. Onderscheidend is vooral dat BSH zich richt op vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling door middel van speciale trainingen in de praktijk. Bovendien onderscheidt BSH zich door de student een zo breed mogelijk relevante bagage mee te geven zoals gezond leven, mentale (veer)kracht, gezonde voeding en urban survival.

Alles gebaseerd op de nieuwste inzichten en trends. De lessen en trainingen volgen het ritme van regulier dag onderwijs met uitzondering van de expeditionaire modules. Het is een relatief kort programma; het start 1 oktober 2018 en eindigt 12 juni 2019. Hierdoor is het intensief en vraagt het veel inzet, flexibiliteit en motivatie. Veel lessen of trainingen vinden outdoor plaats en er is een aantal fysieke meerdaagse trainingen op avontuurlijke locaties. Het jaar sluiten we af met een onvergetelijke grensverleggende meerdaagse expeditie.

De locatie is in Harderwijk op een voormalige kazerne op de Veluwe met prachtige oude gebouwen en natuur.

Door wie

Business School Harderwijk is ontstaan uit een bundeling van krachten van ex-special forces instructeurs, onderwijsspecialisten, ondernemers en topsportcoaches. Door de kennis en ervaring van deze specialisten te combineren ontstaat er een zeer gevarieerd en compleet programma wat toegespitst is op de actuele behoefte.

Voor wie?

Het programma (tussenjaar) van 32 weken is gericht op jongeren met een afgeronde MBO4/HAVO/VWO opleiding die het beste uit zichzelf willen halen en zich verder willen ontwikkelen en verbeteren. Inzet, scherpte en motivatie zijn van belang. BSH bereidt voor op een gerichte vervolgopleiding met verhoogde slagingskans. Door het exclusieve karakter van het programma is er slechts een beperkte hoeveelheid plaatsen beschikbaar. Maximaal 24 studenten per klas.

 

Er is één stroming voor jongeren met een afgeronde MBO4/HAVO/VWO opleiding. Meld je nu aan!

Onderscheidend programma

waarbij persoonlijke ontwikkeling, praktische vaardigheden en vakken gecombineerd

wordt door avontuurlijjke fysieke trainingen en lifestyle.

ons doel

Wij streven ernaar om onze studenten bagage mee te geven om sterker, wijzer en gelukkiger in het leven te staan.

STRONGER

WISER

HAPPIER

Meld je aan voor de experience dagen in Maart 2018

business school harderwijk